Okulumuzda Organ Bağışı Konferansı

organ bağışıAtatürk Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Gürkan Öztürk, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Okulu’nda organ bağışı ile ilgili konferans verdi. Okulumuzun çok amaçlı konferans salonunda öğretmen ve öğrencilere organ nakli hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Gürkan Öztürk organ naklinin hastalıklı bir organın sağlıklı bir organla değiştirilmesi olduğunu belirtti. Erzurum’da yaptıkları ameliyatlar hakkında video görüntüleri izletip bilgiler veren konuğumuz, organ nakli sonrası hayatına devam kişilerin ve sporcuların başarılara imza attığını belirtti. Organ bağışı bekleyen hastaların sağlıklarına kavuşması için en etkin tedavi yöntemi olduğunu belirten konuşmacımız herkesi organ bağışında bulunmaya davet etti. Bu paylaşımın geçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.