19. Türkiye Felsefe Olimpiyatı Başarımız

Sorgulayan, eleştiren ve düşüncelerini özgür bir şekilde ifade eden bireyler yetiştirerek, sorunlara çözüm üretmek, yaratıcı düşünme, araştırma ruhunu geliştirme ve yeni fikirler ortaya koyabilmek amacıyla ulusal anlamda düzenlenen ve Türkiye Felsefe Kurumu tarafından yönetilen 19. Felsefe Olimpiyatı 12 merkezde gerçekleştirilmiştir.

Düşünsel etkinliklerle ilgili yarışma ruhu yaratan, bilginin antropolojik temelleri üstünde düşünmeye teşvik eden, bilimsel çalışmaların etik boyutlarla bütünleşmesine yardımcı olan ve çağdaş dünyanın düşünsel ve etik problemleri üzerinde düşünme yeteneğini geliştirmeye ortam hazırlayan olipmiyat okullarda insancıl düşüncenin ve eğitimin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

09.11.2014 tarihinde gerçekleştirilen 19. Türkiye Felsefe Olimpiyatı sınavında  okulumuz 12. Sınıf öğrencisi Öznur Hancı Türkiye 4ncüsü olmuştur. Öğrencimiz Türkiye’yi Uluslararası Dünya Felsefe Olimpiyatında temsil etmek için Ocak 2015’te yabancı dilde (İngilizce) felsefe sınavına girecektir.

23. Uluslararası Dünya Felsefe Olimpiyatı sınavı Mayıs 2015’te Estonya’da yapılacaktır. Bu başarıda emeği geçen öğrencimize, danışman öğretmenimize ve okul yönetimine teşekkür eder, öğrencimize Dünya Felsefe Olimpiyatında ülkemizi temsil etmek için gireceği sınavda başarlar dileriz.

Bilgilerinizi dileriz.