BELS Öğrencilerinin Uluslararası Kısa Film Yarışmasında Dördüncülük Başarısı

Sınıf öğrencilerimizden Mehmet Rıfat Özkurt ve Muhammed Onur Takım, “Peace in the Street Global Film Festival” isimli uluslararası kısa film yarışması kapsamında 14-18 yaş grubu kategorisinde dördüncülük derecesi almışlardır. “Askıda” isimli kısa filmleri ile katıldıkları yarışmada, öğrencilerimiz Erzurum’a özgü olan “askıda ekmek” teması ile paylaşmanın mutluluk ve barışa yaptığı katkıyı ele almışlardır.

PSGFF kısaltması ile bilinen “Sokakta Barış” kısa film yarışması 1999 yılından günümüze, yaklaşık 150000 genci bir araya getirmiş ve dünya barışına katkıda bulunmak için gençler arasında farkındalık yaratmaya yardımcı olmuştur.

Dördüncü olma başarısını gösteren öğrencilerimiz,  New York’ta bulunan Birleşmiş Milletler Genel Merkezinde düzenlenecek ödül törenine davet edilmişlerdir. Öğrencilerimizin çekmiş olduğu kısa filme aşağıdaki linkten ulaşılabilir.