BELS 4. Geleneksel Kariyer Günü

Kendine uygun meslek seçmiş olan bireylerin toplumda işlerini severek yaptığını, mesleğinde ilerlediğini böylece hem coşkulu hem mutlu hem de verimli olarak yaşamalarını sürdürmekte olduğunu görmekteyiz.  Okulumuz öğrencilerine bu anlamda kılavuzluk yapmak ve yol göstermek amacıyla 20 Ocak 2016 tarihinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Zümresi tarafından “BELS 4. Geleneksel Kariyer Günü” gerçekleştirilmiştir.

Bir mesleği değerli kılan en öncelikli nitelik kuşkusuz insanlığa hizmet ilkesidir. Kişiler meslek seçimi ile birlikte hayat biçimlerini de belirlerler. Bu nedenle gençlerin gerçekçi ve doğru seçim yapmaları önemlidir.

Bu etkinliğin gereksinimi de bu noktadan hareketle ortaya çıkmaktadır. Öğrencilerimizin yarım gün boyunca Tıptan Mühendisliğin farklı alanlarına kadar 20 farklı meslek mensubu ile bire bir görüşme, tanışma, soru sorma, atölye çalışması yapma fırsatı bulmuşlar ve bu süreçte kendilerine uygun alanları keşfetmeye çalışmışlardır.

İşbirliği ve uyum içerisinde gerçekleştirilen etkinlikte özveride bulunan tüm paydaşlarımıza, Bilkent Üniversitesi’ne ve tüm katılımcılara teşekkür ederiz.