9. Bilim Şenliği Etkinliğimiz

Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği bilim şenliğinde öğrencilerimiz hem meraklarını hem de yaratıcılıklarını bilimsel araştırma yöntemlerini izleyerek sergilemektedir. Bilimsel merak duygusunun üst seviyelere çıkarılması, eğitim programı içinde teorik olarak öğretilen bazı konuların pratiğe dökülmesi, çeşitli konularda bilgi seviyelerinin arttırılması, takım çalışması, sunum deneyimleri, el becerilerinin geliştirilmesi ve araştırma becerilerinin ilerletilmesi amacıyla düzenlenen 9. Bilim Şenliğimiz, 29 Nisan Cuma günü açılış töreniyle başladı. Öğrenciler fen zümresi öğretmenleri tarafından hazırlanan ve çok eğlenceli olan Kahoot quiz etkinliğini gerçekleştirdiler. İlk üçe girenlere ödülleri verildi. Ardından, öğrencilerimiz projelerini tüm okulla paylaştılar. Robotik el, robotik sera, hidrofonik sistemle bitki yetiştirme gibi güncel konularda projeler içeren bilim şenliğimiz, öğleden sonra Biyomimikri konusunda bir video izlenmesiyle devam etti. Bu yıl ikincisi düzenlenen “knowBELS” ödül töreninde, en iyi fizik, kimya, biyoloji ve mühendislik dallarında ödüller dağıtıldı. Program, bilim şenliğine katılan tüm öğrencilerimize sertifika verilmesiyle sona erdi. Bilim Şenliği programının hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.