Burak Alanyalıoğlu Genius Olympiad Yarışmasında Finalist Olmaya Hak Kazandı

Genius Science, bilimsel bilgiyi kullanarak çevresel problemlerin ne olduğunun ve bu problemlerinin çözümlerinin neler olabileceğinin anlaşılmasını sağlamaktadır. Öğrencilerin, bilimsel yöntemleri kullanarak bir probleme çözüm üretmeleri beklenmektedir.

Genius Olympiad, kapalı/açık alan hava kalitesi, bunun sağlığımız üzerindeki etkisi, su, toprak, radyasyon ve gürültü kirliliği ve bu kirliliklerin yönetimi, atık su arıtımı, katı atık arıtımı, radyasyonun etkileri ve buna benzer diper problemlere çözüm yolu aramaktadır.

10. sınıf öğrencimiz Burak Alanyalıoğlu, bu sene Genius Olympiad yarışmasına “Grafin Oksit Kullanarak Safraninin Doğadan Uzaklaştırılması” konulu çalışması ile katılmış ve finalist olmaya hak kazanmıştır.

BELS ailesi olarak Burak’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.