Bilkent Erzurum’da Yaratıcı Yazarlık Atölyesi

İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi, 9. ve 10.sınıf Türkçe derslerinde düşünce yazısı ve öykü yazma çalışmaları yaparak öğrencilerimizi “IGCSE (International General Certificate of Secondary Education)” sınavına hazırlamaktadır.

Öğrencilerimiz IGCSE Türkçe sınavına en etkili şekilde hazırlama çalışmaları kapsamında Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi olarak, son zamanlarda edebiyatımızda güçlü kalemi ile adını duyuran başarılı yazar, hikâye anlatıcısı ve eğitim danışmanı Sinan Sülün’ü yaratıcı yazarlık atölyesinde konuk etti.  “Karahindiba ve Kırlangıç Dönümü” kitaplarıyla tanıdığımız yazar Sinan Sülün; kurgusal metin yazma konusunda bilgi ve deneyimlerini 10. Sınıf öğrencileri ile paylaşarak öğrencilerin mayıs ayında girecekleri IGCSE Türkçe sınavına hazırlık süreçlerine önemli katkılarda bulundu. İki bölümden oluşan atölye çalışmasının ilk bölümünde Sinan Sülün, kurgusal metin oluşturma teknikleri hakkında bilgi vererek öğrencilerin yaratıcı yazma becerilerini geliştirmelerini sağladı. İkinci bölümünde Sinan Sülün, eserleri hakkında öğrencilerin sorularını cevapladı ve yazarlık serüvenine dâhil deneyimlerini anlattı. Etkileşimli ve keyifli bir çalışma atmosferinde geçen etkinlikle 10. Sınıf öğrencileri hem verimli bir gün geçirdiler hem de Yazar Sinan Sülün’ün samimi üslubu ile yazı yeteneklerini geliştirdiler.