Türk Fizik Profesörü Mete Atatüre ile Söyleşi

Mete AtatüreKariyer Günü devamı niteliğinde “Başarı Öyküsü Söyleşi”sinin ilkini  Cambridge Üniversitesinden Kuantum Fiziği üzerine çalışan ve bilim tarihine adını yazdıran ünlü Türk Fizik Profesörü Prof. Dr. Mete Atatüre ile gerçekleştirildi.

Okulumuz öğrencileri Cambridge Üniversitesinde görevli, Bilkent Üniversitesi Fizik bölümü mezunu, nam-ı diğer  “ışığı büken adam” Prof.Dr. Mete Atatüre ile video konferansta  buluştu. Atatüre, bilim dünyasında tarihi bir başarıya imza atmış; 35 yıldır çözülemeyen Fizik sorusunu (ışık seviyesinin gürültü ölçümü) çözmüştür.

Söyleşide öğrencilerimiz hem kariyer planı ve başarı konusunda hem de Fizik alanında merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular. Sayın Atatüre, zekası ve enerjsiyle öğrecileri kendine hayran bıraktı.

Öğrencilerimizin motivasyon ve fizik ile ilgili soruları Atatüre’ye öğrencilerimiz hakkında “Harika çocuklar!” dedirtti.