BTC’den BELS Öğrencilerine Sosyal Girişimcilik Eğitimi

BTC Şirketi tarafından desteklenen “Geleceğe Doğru Bakmak Projesi” kapsamında gerçekleştirilen Sosyal Girişimcilik Eğitimi İle Gençlere Yeni Ufuklar Açılıyor.

Atatürk Üniversitesi ve Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı Şirketi işbirliği ile yürütülen “Geleceğe Doğru Bakmak-BTC Boru Hattı Boyunca Sürdürülebilir Kalkınma Projesi” kapsamında 24 öğrencimize 4 gün süre ile “Sosyal Girişimcilik Eğitimi” verildi.

15-18 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen eğitimde öğrencilerimiz, tasarım odaklı düşünerek, kendilerinin belirlediği toplumsal sorun ve ihtiyaçların ana kaynaklarını çözmeye çalıştılar.

Okulumuzda geçekleştirilen bu sosyal girişimcilik faaliyetine katılan öğrencilerimiz sosyal girişimcilik kavramının gerçekte ne anlama geldiğini, sosyal sorunlara karşı empati ve farkındalığın önemini, tasarım düşünme yönteminin sosyal sorunları çözmede etkili olduğunu, “’ilham al, fikir üret, hayata geçir” basamaklarını kullanarak takım çalışmasını verimli ve etkili bir şekilde sonuçlandırmayı, toplumun ihtiyaçlarına göre kendini şekillendiren bir birey olmanın gerekliliğini bu dört günlük eğitim sürecinde eğlenceli etkinlikler yaparak öğrenmişlerdir.