25 Şubat İhsan Doğramacı’yı Anma Töreni

Prof. Dr. İhsan Doğramacı, 25.02.2019 tarihinde yönetim, öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla anıldı. Anma töreni okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimizin açış konuşmasıyla başladı. Yapılan konuşmada, Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın Erzurum, Türkiye ve dünya genelinde ortaya koymuş olduğu vizyon önemle vurgulanırken, Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın aziz hatırasını gelecek kuşaklara aktarma misyonu, herkesçe kabul edilmesi gereken bir görev olarak belirtildi.  Programın akabinde ise lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Okulları’nı kurma hayalini konu edinen “İhsan Güneşi Doğdu Erzurum’a” adlı drama sahnelendi. Programa lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu piyano resitaliyle devam edilirken ortaokul öğrencilerinin Prof. Dr. İhsan Doğramacı için hazırladığı şiir okundu. Program, anma töreninin Prof. Dr. İhsan Doğramacı’nın doğum günü ve aynı zamanda Bilkent Günü olarak adlandırılan 3 Nisan’da yapılacak etkinliklerle devam edeceği vurgulanarak sona erdi.