Mayıs 2014 IBDP Sınavlarındaki Başarımız

2012-2014 Eğitim-Öğretim Yılında BELS öğrencileri IB Diploma programı için yerine getirilmesi gereken yükümlülükleri tamamlamış ve bu yıl Mayıs ayında IBDP sınavlarına girmişlerdir.

Geçtiğimiz Mayıs ayında gerçekleşen sınavlarda öğrencilerimiz toplamda 14-19 sınava girmiştir. Bu sınavlar uluslararası sınav yönetmeliklerine göre gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin hepsi IBDP sınavlarında 26 üzerinde puanlar almıştır. Uluslararası Bakalorya Organizasyonun değerlendirmelerine göre notların yüzdesi şu şekildedir;

25-45 not aralığında olanların oranı: % 100

30-45 not aralığında olanların oranı % 93.4

Uluslararası Bakalorya Diploma Programında başarılı olan öğrencilerimizin not ortalaması ise 45 üzerinden 35’tir.

Geçen yıl başarı oranı % 98  ve en düşük not 25 puan iken; bu sene başarı oranımız % 100 ve en düşük not da 26 puandır.

IBDP Programını başarı ile bitiren 46 BELS mezunumuzu, ailelerini, öğretmenlerini ve bu başarıda emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Bilgilerinizi dileriz.