Jno Didrickson ile Hikâye Anlatımı Etkinliği

28 Kasım 2020 tarihinde, Alaskalı sanatçı Jno Didrickson ile bir Hikâye Anlatımı Etkinliği düzenledik. Etkinlik, Eylül 2020’de çıkan yangınla tüm okul araç gereçlerini kaybeden Söğütlü İlkokulu’na destek olmak için yapıldı.

Pandemi şartları gereğince çevrimiçi düzenlenen etkinlikte katılımcılar, Jno Didrickson tarafından anlatılan hikayeler eşliğinde Alaska’ya uzanan sanal bir yolculuğa çıkarıldı. Jno Didrickson’ın Alaska doğasını ve Tlingit kültürünü işlediği türlü totemler üzerinden; sanatı, memleketi ve kabilesi hakkında soruları cevapladığı bir röportajla açılış yapıldı. Didrickson’ın sanat eserleri gerek dijital görseller gerekse bizzat kendisinin yanında bulundurduğu parçaları kameraya sunması vasıtasıyla katılımcılarımızla paylaşıldı. Sıra dışı imgeler ve betimlemelerle bezenmiş bu hikayeler ilkokuldan liseye birçok öğrencimiz ve yakınları tarafından büyük ilgi gördü. Hikaye anlatımı boyunca Didrickson, sandıklardan maskelere kadar kendi elleriyle yapmış olduğu birçok sanat eserinden Tlingit efsanelerini dramatize etmek üzere yararlandı.