Skip to content

2017-2018 Eğitim – Öğretim Yılı Giriş Sınavı

Başvuru linkimiz sayfanın altındadır.

Sevgili Aday Öğrenci ve Velisi,

İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Giriş Sınavı ile ilgili bilgiler aşağıdaki gibidir;

Giriş Sınavı Takvimi Formu

Giriş Sınavı Başvuru Formu

Giriş Sınavı Bilgileri

Başarı dileklerimizle…

Giriş Sınavı Takvimi

SINAV SÜRECİ SINAV TARİHLERİ
Başvuru Süreci 27 Mart 2017 (Pazartesi)– 8 Nisan 2017 (Cumartesi)
Birinci Aşama Sınavı(Yazılı Sınav) 30 Nisan 2017(Pazar)
Birinci Aşama Sınavı(Sonuç Açıklama) 10 Mayıs 2017(Çarşamba – 15.30 itibariyle)
İkinci Aşama Sınavı(Kompozisyon, Mülakat, İngilizce Sınavı, Müzik ve Sanat Sınavı) 13-14 Mayıs 2017(Cumartesi-Pazar)
Sınav Sonuçlarının İlanı 1 Haziran 2017(Perşembe)
Hazırlık Sınıfı Kayıt Tarihleri 5 – 16 Haziran 2017

Giriş Sınavı Başvuru Formu

Giriş Sınavı Başvuru Formu www.bels.bilkent.edu.tr internet adresi üzerinden ulaşılabilir. Başvuru formunun başvuru takvimine uygun olarak doldurulması gerekmektedir. Başvuru formunu dilerseniz okulumuz yerleşkesine gelerek de online ortamda doldurabilirsiniz. Aday öğrenci ve velisinin okula gelerek başvurusunu onaylaması ve aday öğrenci sınav giriş belgesini 21 Nisan 2017 Cuma gününe kadar tamamlaması gerekmektedir. Başvurunun okulda onaylanmaması ve öğrenci sınav giriş belgesini almayan öğrenciler sınava katılma hakkını kaybederler.

BAŞVURULAR VE SINAVLAR ÜCRETSİZDİR.

Giriş Sınavı Başvuru Belgeleri;

  1. Giriş Sınavı Başvuru Formu (Online ortamda doldurulacaktır.) Başvuru formuna aday öğrencinin yeni çekilmiş fotoğrafı okulda yapıştırılacak ve başvurunun okulda onaylanması esnasında öğrencinin velisi tarafından form imzalanacaktır.
  2. Nufüs cüzdanı aslı ve fotokopisi
  3. Vesikalık Fotoğraf- Öğrencinin 3 adet yeni çekilmiş fotoğrafı
  4. Ortaokuldan Alınacak Not Dökümü Belgesi (Transcript) – Öğrencinin 8.sınıfta öğrenim gördüğü okulundan 5. 6. 7. ve 8. sınıf birinci dönemine ait not ortalamasını gösteren belge. (Aday öğrencinin 100’lük puan sistemine göre 80 ve üstü puan almış olması gerekmektedir.)

Giriş Sınavı Bilgileri (Birinci Aşama)

  1. Giriş Sınavı Başvuru belgeleri eksiksiz biçimde okulumuz websitemizde online ortamda hazırlanarakbaşvuru merkezlerinden birine onay için elden teslim edilebilir veya kargo aracılığıyla (şehir dışı) gönderilebilir. İlgili belgelerin Giriş Sınavı ölçütlerine uygun olması durumunda aday öğrenciye Sınav Giriş Belgesi verilecektir.
  2. Kargo aracılığıyla giriş sınavı başvuru belgelerini gönderen aday öğrenciler için ilgili belgelerin koşullara uygun olması durumundaSınav Giriş Belgesi kargo ile iadeli taahhütlü olarak gönderilecektir.
  3. Aday öğrencininSınav Giriş Belgesi ve Nüfus Cüzdanı ile birlikte belirtilen tarih, saat ve yerde Giriş Sınavına katılmak üzere hazır bulunması gerekmektedir.
  4. İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi Giriş Sınavına katılan öğrencilerin listesi okulumuzun web sayfasında 28 Nisan 2017 Cuma günü saat 15:30’dan itibaren yayınlanacaktır. Aday öğrenciler sınava girecekleri yerlerin bilgisini www.bels.bilkent.edu.trinternet sayfasından “Giriş Sınavı Duyurusunu” seçip T.C. Kimlik Numaralarını girerek öğrenebilirler.

Birinci Aşama Sınavı (Yazılı Sınav)

Birinci Aşama Sınavı 30 Nisan 2017 Pazar Günü 10:00-13:30 saatleri arasında tek oturumda yapılacaktır.

A.Birinci Aşama Yazılı sınavında öğrencilere iki kitapçık dağıtılacaktır. 

Birinci Kitapçık; Türkçe, İngilizce, Matematik, Fen ve Teknoloji konularını içeren klasik, kısa cevaplı ve açık uçlu sorulardan oluşmaktadır.

İkinci Kitapçık; Çoktan seçmeli bir Genel Yetenek Testidir.

  1. Öğrencinin sınav günü en geç saat 09:30’da Nüfus CüzdanıveSınav Giriş Belgesi ile birlikte yazılı sınava gireceği sınav salonunda hazır bulunması, yanında yumuşak uçlu kurşun kalem ve silgi getirmesi gerekmektedir.

İkinci Aşama Sınavı (Kompozisyon, Mülakat, İngilizce ve Sanat-Müzik Sınavı)

  1. Birinci Aşama Sınavında başarılı olan aday öğrenciler 13-14 Mayıs 2017 Cumartesi-Pazar günleri yapılacak olan İkinci Aşama Sınavına katılma hakkı kazanacaklardır.
  2. Hazırlık sınıflarına Giriş Sınavı ve Burslar Yönergesi doğrultusunda öğrenci alınır. Giriş sınavında, aday öğrencilerin genel yetenek ve eğitim seviyesi ile müzik ve sanat yeteneklerini değerlendirilmektedir. İkinci Aşama, kompozisyon (Türkçe), mülakat (Türkçe ve İngilizce), sanat ve müzik sınavlarından oluşmaktadır.
  3. İkinci Aşama Sınavına katılan aday öğrencilerin velileri için İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi’nin eğitim felsefesini ve hedeflerini tanıtmak ve soru-cevap toplantısı yapmak amacıyla 13-14 Mayıs 2017 Cumartesi-Pazar günleri sabah grubuna 09:00-10:00; öğle grubuna 13:00-14:00 saatleri arasında Bilgilendirme Toplantısıdüzenlenecektir. Aday velilerin bu toplantıya katılımı mecburidir.
  4. İkinci Aşama Sınavına sabah girecek öğrencilerin en geç 08:00’da Nüfus Cüzdanı ve Sınav Giriş Belgesi, yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile birlikte sınav salonunda hazır bulunması gerekmektedir.
  5. İkinci Aşama Sınavına öğleden sonra girecek öğrencilerin en geç 12:00’da Nüfus Cüzdanıve Sınav Giriş Belgesi, yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve bir adet vesikalık fotoğraf ile birlikte sınav salonunda hazır bulunması gerekmektedir.
  6. İkinci Aşama Sınavına hak kazanan aday öğrenci, sınav yerinde hazır bulunmadığı ya da geç geldiği takdirde “YOK”yazılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı tanınmayacaktır.

Bilgilerinizi dileriz.

Sınav Başvuru Merkezi:

Erzurum:Lise Müdürlüğü

     İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi

     Bilkent Erzurum Yerleşkesi

     Prof. Dr. İhsan Doğramacı Bulvarı, 25070, Erzurum

     Tel : (442) 342 61 74

     Faks : (442) 342 61 72

Sınav Yerleri:

Ankara: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

                Eğitim Fakültesi G Binası Ankara

(Yeterli öğrenci olması durumunda Ankara merkezinde sınav yapılacaktır.)

Erzurum:Lise Müdürlüğü

     İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Laboratuvar Lisesi

     Bilkent Erzurum Yerleşkesi

     Prof. Dr. İhsan Doğramacı Bulvarı, 25070, Erzurum

Lise Hazırlık Sınıfı Giriş Sınavı başvurusu yapmak için tıklayınız.