Edebiyat Şenliği ve 55.Kütüphane Haftası Etkinlikleri

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün 2015 senesinde başlatarak ve geleneksel hale getirdiği Edebiyat Şenliği bu yıl 55. Kütüphane Haftası etkinlikleri ile birleştirilerek daha büyük bir şenlik halinde gerçekleştirildi.  Bu yılki Edebiyat Şenliğimizin teması genç okurların en çok sevdiği edebi tür olan “Fantastik Edebiyat”tı. 27 Mart 2019 günü gerçekleştirilen şenliğimizde Türk Edebiyatında fantastik türün önemli kalemlerinden üç yazarımızı okulumuzda misafir ettik. Yazarlarımız Doğu Yücel,  Yiğit Değer Bengi ve Tufan Çapar Fantastik Edebiyat hakkında bir  söyleşi ve fantastik yazarlık üzerine atölye çalışmaları yaptılar. Ayrıca Atatürk üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden Dr. Öğretim üyesi Elif Candan ve Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Mehmet Yıldız da atölye çalışmalarına katılarak öğrencilerimizin yaratıcı drama ve yaratıcı yazarlık alanlarında gelişmelerine katkıda bulundular. Öğrencilerimizin Edebiyat şenliğinde beğendikleri  aktivitelerden biri olan roman karakterlerinin kostümlerini tasarlayıp giyme (cosplay) bu yıl yaptığımız etkinlikler arasında  yer aldı yeniden. Ayrıca hafta boyunca lise kütüphanemizde yaptığımız etkinlikler öğrencilerimizi eğitim-öğretimin en önemli yapı taşı kütüphane kullanımı ile ilgili farkındalık kazanmalarını sağladı. Her yıl yaptığımız “Kitabını Al Gel Birlikte Okuyalım” etkinliği de şenliğin önemli etkinlikleri arasındaydı.  Bu etkinlik ile tüm BELS öğrencileri ve çalışanları bir saat boyunca birlikte kitap okudu.  Edebiyatı kitap raflarından ve sayfalarından  çıkararak hayatın canlı ritmine yansıtan şenliğimiz gün boyu devam eden etkinliklerimizle renkli görüntülere sahne oldu. Farklı  bir tema ile bir sonraki edebiyat şenliğimizde  ve Kütüphane Haftası’nda yeniden buluşmak üzere emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.