BELS-RC Sosyal Girişimcilik Değişim Programı

sosyal-girisimcilik-2 sosyal-girisimcilik-1

Okulumuz 10., 11. ve 12. sınıflarından 10 öğrencimiz, 22-26 Kasım 2016 tarihlerinde, Sosyal Girişimcilik Değişim Programına katıldı.  Robert Kolej Sosyal Girişimcilik Kulübü tarafından, ilk ayağı BELS öğrencileri ile gerçekleştirilen değişim programının amacı, lise öğrencilerinin tasarım odaklı düşünme becerisini geliştirip, bu becerilerin sosyal problemlerin çözümüne ulaşmada kullanılmasını sağlamaktır. Robert Kolej’de gerçekleştirilen bu 4 günlük sosyal girişimcilik faaliyetine katılan öğrencilerimiz, sosyal girişimcilik kavramının gerçekte ne anlama geldiğini, sosyal sorunlara karşı empati ve farkındalığın önemini, tasarım odaklı düşünme yönteminin sosyal sorunları çözmede etkili olduğunu, takım çalışmasının önemini ve kendini toplumun ihtiyaçlarına göre şekillendiren bir birey olmanın gerekliliğini eğlenceli ve eğitici etkinlikler yaparak öğrenmişlerdir.