İçeriğe geç

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Anasınıfı Öğrenci Alım Süreci

İhsan Doğramacı Vakfı Erzurum Özel Bilkent Laboratuvar İlkokulu anasınıfına alınacak öğrenciler önce bursluluk mülakatına katılacaklardır. Daha sonra ilan edilecek tarihte noter huzurunda yapılacak olan kura çekilişi ile öğrenci alım süreci tamamlanacaktır.

İnternet üzerinden başvuru yapmış olan aday öğrenci velisinin 8 Haziran 2020-18 Haziran 2020 tarihlerinde saat 9.00-15.00  arasında gerekli belgelerle (Aday öğrencinin nüfus cüzdanının aslı; önlü, arkalı nüfus cüzdanı fotokopisi; 3 adet vesikalık fotoğraf) okula gelmesi, başvurusunu onaylaması ve  “Bursluluk Mülakatı Giriş Belgesi”ni alması gerekmektedir. Başvurusu okulda onaylanmayan ve “Bursluluk Mülakatı Giriş Belgesi” almayan öğrenciler mülakata katılma hakkını kaybeder.

Ayrıca aşağıdaki konulara dikkat edilmesi önemle rica olunur;

  1. Kayıt için okula gelen tüm misafirlerin maske takması zorunludur, maskesi olmayan aday aileler okula alınmayacaktır.
  2. Kayıt esnasında sosyal mesafe kuralına uymayan ve uyarıları dikkate almayan misafirlerin kaydı alınmayacak veya iptal edilecek ve kendilerine kampüs dışına kadar eşlik edilecektir.
  3. Anaokulu mülakatımız yaklaşık 30 dk. sürmektedir. Gerekli sağlık ve hijyen tedbirlerinin alınması amacıyla kampüse size belirtilen zamanda gelmeniz ve mülakat sonrasında kalabalık oluşmasını engellemek amacıyla kampüsten ayrılmanız gerekmektedir.

18 Haziran 2020 saat 15.00’dan sonra bursluluk mülakat başvurusu kesinlikle kabul edilmeyecektir. Gerekli belgelerin belirtilen tarihlerde okula teslim edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde internet üzerinden başvuru yapılmış dahi olsa, aday öğrencinin başvurusu geçersiz kabul edilecektir.

Bursluluk mülakatları okulumuzda 24-25 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacak olup bu tarihler dışında mülakat için randevu verilmeyecektir. Bursluluk mülakat günü ve saatleri SMS ile bildirilecektir.

Bursluluk mülakatları sonrasında  belirlenen burs oranları okulumuzun resmi web sayfasından duyurulacaktır. Veli adayları kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile yalnızca kendi çocuklarına ait bilgiye erişim sağlayabileceklerdir.

Bursluluk mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra veli adayları okulumuz resmi internet sitesinden noter çekilişine katılıp katılmama durumlarını bildireceklerdir. Noter çekilişine katılacağını bildiren aday öğrenci velilerine noter çekilişi tarih ve saati hakkında SMS ile bilgilendirme yapılacaktır.

ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME:

  1. Başvurular ücretsizdir.
  2. Mülakata katılacak aday öğrenci ve ailelerin maske takması zorunludur. Maske takmayan öğrenciler mülakata alınmayacaktır. 
  3. Çocuğunu bekleyen aday velilerin maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması gerekmektedir, aksi takdirde çocuğu mülakata alınmayacaktır.
  4. Mülakat esnasında aday velilerin bina içine girmeleri kesinlikle yasaktır. 
  5. Mülakata gelen aday öğrencinin arabanın arka koltuğunda trafik kurallarına uyacak şekilde oturuyor olması gerekmektedir. Aksi takdirde kampüse ve mülakata  alınmayacaktır.
  6. Anne veya babadan en az birisinin kesin kayıt itibariyle Erzurum merkezde ikamet etmesi zorunludur. Aksi takdirde öğrencinin kaydı yapılmayacaktır.
  7. Mülakat süresince zorluk çıkaran, ağlayan, uygulamayı reddeden çocuklar rehber öğretmen tarafından ailesine teslim edilir. Mülakatı geçersiz sayılır.
  8. Aileden ayrılmayan çocuk mülakata alınmaz.
  9. Her çocuk yalnızca bir kez mülakata katılabilir. Bir kez bursluluk mülakatına katılan aday öğrenci, doğum tarihi itibari ile bir sonraki sene de ana sınıfı için müracaat edebiliyor olsa dahi bursluluk mülakatına katılamaz ve bir önceki yıldan haketmiş olduğu burs oranı varsa iptal edilir, bir sonraki yıla aktarılamaz ve geçerli olmaz.